Stiai ca somnul bebelusului alaptat se deosebeste de somnul bebelusului alimentat cu formula de lapte?
Aceasta deosebirea consta in faptul ca bebelusii alaptati se trezesc mai des.
Iar daca te intrebi de ce bebelusii alaptati se trezesc mai des, vezi mai jos raspunsul.
De ce bebelusii alaptati se trezesc mai des?
a) Bebe a flamanzit
Bebelusii alaptati la san flamanzesc mai repede. Laptele matern este asimilat de orgaism mai rapid si mai usor decat formula de lapte. Iar bebelusul alaptat devine din nou flamand intr-un timp mai scurt decat cel alimentat cu formula.
b) Bebelusul s-a obisnuit cu confortul emotional si fizic
Bebelusii alaptati la san flamanzesc mai reped decat cei sunt hraniti cu formula de lapte.
Motivul este ca laptele matern se asimileaza mai repede de orgaismul copilului decat formula de lapte.
c) Sanul mamei a devenit o asociere de somn
De la inceput, acest proces este foarte placut pentru mame si ele cu multa dragoste le permit copilasilor sai sa adoarma la san. Insa mai tirziu, acest obicei devine o problema de somn pentru copil.
Acest obicei a bebelusului devine o asociere negative de somn.
Daca bebelusul adoarme in timpul alaptarii, atunci la urmatoarea trezire, bebe va astepta sa se regaseasca tot la san. Iar daca nu va fi astfel, bebe va fi nemultumit si va plange. Somnul va fi stricat.
Ce sa faci daca bebe s-a obisnuit sa adoarma doar la san?
Problema adormirii bebelusilor este foarte cunoscuta multor tinere mame.
Copii acestora nu adorm linistit in patuc pe cand la sanul mamei copilasii adorm cu placere.
Aceasta obisnuinta a copilului de a adormi doar la sanul mamei, ii creaza mamei si intregii familii multe incomoditati. Din cauza ca alaptarea a devenit o asociere de somn negative, mama nu poate face un pas din casa iar calitatea somnului altor membri de familie sufera.
Daca si tu ai asa o problema, iti sugerez sa incepi sa lucrezi asupra ei cat mai curand. O solutie buna in asa caz este sa-l inveti pe bebelus sa adoarma singur, in patuc.
Cand este timpul potrivit sa alaptezi bebelusul?
Indiferent daca alaptezi la cerere bebelusului sau urmaresti un regim un regim de alaptare, important este sa nu-l lasi pe bebe sa adoarma la san.
Chiar daca, il alaptezi inainte de somn, atunci cand e aproape sa adoarma, pune-l in patuc. Astfel bebe nu va mai asocia adormirea cu alaptarea si nu va crea asociere de somn negativa.
Alaptarea bebelusului desigur ca va crea deprinderi si obiceiuri speciale, care pot influenta somnul bebelusului dar micile probleme de somn nu pot fi un motiv intemeiat pentru a renunta la alaptarea micutului.